faciliteiten

Speelterrein

De Kiekduun is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Achter de camping bevindt zich een ruim speelveld. Hier zijn naast allerlei speeltoestellen voor verschillende leeftijden ook een voetbalveldje, volleybalnet en tafeltennistafel te vinden. Daarnaast staan er verspreid over de camping verschillende speeltoestellen zoals wipkippen. Op het zuidveld staat een klim- en klautertoestel en er staan schommels bij het toiletgebouw.

Toiletgebouw

Centraal gelegen op de camping is er een goed onderhouden, modern toiletgebouw. Deze biedt buiten de gebruikelijke gemakken ook een invalidenruimte met douche en toilet en een gezinsruimte waar u o.a. uw baby kunt te verzorgen. In deze ruimte zijn meerdere douches, een babybadje, een wastafel en een aankleedtafel aanwezig. U heeft geen douchemuntjes nodig, warm water is inclusief.

Wasserette

Hier vindt u twee wasmachines, een droger en een strijkapparaat. De muntjes hiervoor kunt u kopen in de kiosk of op de receptie.

 • Wassen: € 5,25.
 • Drogen: € 4,00.
 • Strijken: € 0,50.

Parkeergelegenheid

Auto`s zijn op onze camping natuurlijk wel toegestaan, echter dient u deze op uw eigen plaats voor uw caravan te parkeren of op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen. Op last van de brandweer is het niet toegestaan om de auto in de berm of nabij de wegen te plaatsen.

Cadeauwinkel ‘De Kiekduun’

Voor een souvenir van het eiland, strandspeelgoed, zonnebrandcrème of een krant kunt u terecht bij de cadeauwinkel van De Kiekduun. Met een ruim assortiment aan  speelgoed, cadeauartikelen en souvenirs vindt u altijd wel iets om als herinnering mee naar huis te nemen. Bij de receptie zijn tevens de basis kampeerartikelen zoals haringen en touw op voorraad. Speciaal voor de trekkershutten verkopen we ook haardhout.

Horeca

Naast onze cadeauwinkel vindt u onze Snack Counter. Hier kunt u terecht voor heerlijke hamburgers van de lavagrill, een groot assortiment snscks (ras)patat en verschillende soorten ijs. De ideale plek voor een late aankomst op de camping.

Aansluitend aan de snackbar vindt u Neighbours Grill & Bites. Kom binnen in het stoere interieur en geniet, de plek écht Amelander lamsvlees, classic grillgerechten of een bitesplank. Via de website reserveert u eenvoudig een tafeltje voor een heerlijk diner.

Overdekt zwembad

Bij de receptie zijn kaartjes verkrijgbaar met kleine reductie voor het nabijgelegen overdekte zwembad. Het zwembad bestaat uit een recreatiebad van 25 meter, een waterglijbaan en een peuterbadje. ’s Zomers wordt er regelmatig discozwemmen georganiseerd, houd hiervoor het animatieprogramma in de gaten.

i.v.m. coronamaatregelen verkopen wij geen zwembadkaartjes meer. Het zwembad dient gereserveerd te worden via deze link.

Activiteiten

Gedurende het hele jaar vinden er allerlei activiteiten op Ameland plaats. Voor actuele informatie kunt u terecht op onze receptie, het infobord of bij VVV Ameland.

 • Op twee minuten loopafstand bevindt zich een supermarkt met o.a. dagelijks vers gebakken broodjes.
 • Overal op het eiland is er de mogelijkheid tot het huren van fietsen.
 • Het VVV organiseert verschillende excursies in de natuur.
 • Bezoek de verschillende musea op het eiland.
 • In het hoogseizoen worden er regelmatig braderieën en markten georganiseerd.
 • Verschillende boten varen eropuit om zeehonden te spotten.
 • Op het strand zijn verschillende activiteiten te ondernemen zoals strandzeilen.
 • Prachtige wandelroutes door bos, duin en over het strand.

Koelelementen

Ook kunt u op de receptie terecht voor koelelementen. Voor € 0,50  (+ eenmalig € 2,- borg per element) heeft u een ingevroren element. Omdat we in het verleden problemen hebben gehad met mensen die per ongeluk elkaars elementen meenamen is het niet meer mogelijk om uw eigen elementen bij ons in te vriezen.

Lakenpakketten

Het is mogelijk linnengoed bij de receptie te huren voor €7,50 per lakenpakket. De bedden van al onze chalet types zijn voorzien van eenpersoons dekbedden en een kussen. Dekbedden of slaapzakken voor de trekkershutten dient u zelf mee te nemen. Deze stapelbedden zijn enkel voorzien van matrassen en kussens.

Kindermeubilair

Voor onze eigen gasten hebben we op de camping ook kinderbedjes, tafelstoelen en babybadjes beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het verstandig deze van te voren te reserveren. Een bedje, stoel of badje kost € 10,- per stuk.

Gratis en onbeperkt WIFI

De Kiekduun beschikt over gratis en onbeperkt internet!