Duurzaam is niet verspillen

Op Camping De Kiekduun proberen we zo bewust mogelijk om te gaan met het milieu. Dit vindt u op allerlei manieren terug. Zo is het dak van de loods versierd met zonnepanelen, is ons hoofdgebouw voorzien van een zonnecollector, gebruiken we waterbesparende apparatuur in ons toiletgebouw en zetten we hoog in om onze campinggasten zo goed mogelijk hun afval gescheiden in te laten leveren.

Sinds 2018 introduceert De Kiekduun bijna elk jaar een nieuw type Solarchalet. Deze types zijn ruim opgezet waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met het milieu. Zo zijn onze Solarchalets – net als onze andere verhuurchalets – buitengewoon goed geïsoleerd, voorzien van ledverlichting en waterbesparende kranen. Daarbovenop heeft dit type ook nog eens zonnepanelen op de terrasoverkapping en is dit chalet voorzien van een warmtepomp. Hierdoor is de Solarchalet volledig zelfvoorzienend en extreem energiezuinig.

Ook in onze horeca zijn we zeer bewust bezig. Al onze horeca-apparatuur bij zowel Grill restaurant Neighbours en Strandpaviljoen Sjoerd is energiezuinig en ook hier wordt afval zoveel mogelijk gescheiden. Bovendien is Strandpaviljoen Sjoerd al een aantal jaren de trotse eigenaar van een Gouden Greenkey certificaat en in 2016, 2017, 2020 & 2023 zelfs verkozen tot meest duurzame strandpaviljoen van Nederland!