Veel gestelde vragen


Zijn honden toegestaan?
Huisdieren zijn niet toegestaan op camping De Kiekduun, met uitzondering van type Chalet Plus en Stroomveld Hond. Wanneer u als huurder toch huisdieren meeneemt bent u helaas niet welkom op onze camping. De eigenaren van seizoen- en jaarplaatsen mogen echter wel hun eigen hond meenemen naar de camping, mits vooraf overlegd. Honden dienen te allen tijde aangelijnd te zijn op de camping.

Let op! Vecht- en bewakingshonden, zoals Bulls en Steffordachtingen zijn niet toegestaan op Camping De Kiekduun. Dit geldt ook voor jaarplaatseigenaren, mits in goed overleg anders is besloten.

Waar kan ik de veerboot bespreken?
Boottijden kunt u vinden op www.wpd.nl. Voor reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 0900-9238. Wanneer u met de auto naar Ameland wilt komen, is het verstandig om de boot tijdig te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Is een bijzettentje toegestaan?
Naast de gehuurde accommodatie of uw tent, caravan of camper is één bijzettentje toegestaan. Dit geldt niet voor het westveld, waar de prijs per tent gerekend wordt. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor het plaatsen van een bijzettentje:

  • Een bijzettentje definiëren wij als een klein slaaptentje voor maximaal twee personen.
  • Zowel de auto als het bijzettentje passen op uw gehuurde plek.
  • De personen en het bijzettentje worden vooraf aangemeld op de receptie.

Waar kan ik met mijn afval terecht?
Afval wordt op De Kiekduun gescheiden ingezameld. Bij het toiletgebouw kunt u op een bord lezen wat waar in moet. Er wordt toezicht gehouden op de afvalstroom d.m.v. camera’s!

Bieden jullie echt gratis internet?
Ja, het internet op De Kiekduun is gratis en onbeperkt en wordt geleverd door Concept Mobile. Alle verhuurchalets zijn voorzien van een router om het bereik in de chalets te vergroten. Wij doen erg ons best om het internet op de camping optimaal te laten werken. Helaas kunnen wij geen garantie bieden voor snel en vlekkeloos internet, omdat de vraag in de drukste periodes dusdanig hoog is dat er gewoonweg niet meer geleverd kan worden op de camping en op de Waddeneilanden. Wij streven ernaar dit in de toekomst op te lossen, helaas is dit op de Waddeneilanden nu nog niet mogelijk.

Waar kan ik mijn (fiets)accu opladen?
Aan de terraszijde van onze chalets zijn oplaadpunten voor uw (fiets)accu. In verband met de brandveiligheid is het niet toegestaan om uw (fiets)accu in het chalet op te laden!

Mag er gebarbecued worden op de camping?
Het gebruik van een barbecue is in overleg toegestaan mits er ruim voldoende blusapparaten in de directe omgeving zijn en de buren geen rookoverlast hebben.

Wanneer dient het rustig te zijn op de camping?
Avondrust: van 23.00 uur tot 09.00 uur. Tussen deze tijd dient u uw muziek uit te hebben staan en dient het op de camping rustig te zijn.

Hoe zit het met jongeren?
De Kiekduun is een familiecamping, er is dus geen apart jongerenveld. In het voor- en naseizoen kunnen jongeren in overleg komen kamperen, maar De Kiekduun behoudt zich het recht jongeren, jongvolwassenen en groepen te weigeren. Let op: Er kan te allen tijde borg gevraagd worden bij aankomst op de receptie. In het hoogseizoen heeft De Kiekduun helaas geen plaats ter beschikking voor jongeren, jongvolwassenen en groepen. Onze accommodaties worden helaas niet verhuurd aan groepen jongeren / jongvolwassenen. Scooters zijn op de gehele camping niet toegestaan.