Huisdierenbeleid

Als hondenliefhebber wilt u natuurlijk niets liever dan uw trouwe viervoeter meenemen op vakantie op Ameland. Camping De Kiekduun is een duincamping, dit betekent dat de konijnen en fazanten vrij rondlopen op het campingterrein. Dit heeft ons doen besluiten om een huisdierenbeleid te hanteren.

Waar zijn huisdieren niet toegestaan?

Op de kampeerterreinen Stroomveld Zuid en ons Trekkersveld, trekkershutten, lodges en de meeste chalets zijn honden niet toegestaan. Als u een chalet of caravan huurt van een particuliere eigenaar is het niet toegestaan om een huisdier mee te nemen.

Waar zijn honden wel toegestaan?

Honden (maximaal twee) zijn toegestaan in het type Chalet Plus , op Stroomveld Hond en op ons Comfortveld. Het type Chalet Plus omvat drie chalets op de Kiekduun: nummer 91, 34 en 89. Chalet Plus 34 en 89 zijn door hun grootte uitermate geschikt voor grotere honden. Chalet plus 91 is een type Solarchalet, in dit nummer zijn honden ook toegestaan. Ons Stroomveld Hond bestaat uit de nummers O1, O2, O3, O4 en O9. Sinds 2024 zijn huisdieren ook welkom op ons Comfortveld.

Tevens is het voor de eigenaren van seizoen- en jaarplaatsen wel toegestaan hun eigen hond (maximaal twee) mee te nemen. Het kan dus wel voorkomen dat u honden tegenkomt op De Kiekduun. Wij zijn bekend met deze honden en hun eigenaren.

Uiteraard dienen honden te allen tijde aangelijnd te zijn op de camping. De camping, het speelterrein en de paden achter de camping is geen uitlaatgebied. U wordt dan ook verzocht om de uitwerpselen van uw hond op te ruimen.

Buiten de camping zijn honden overal toegestaan. Honden mogen dus ook op het strand komen. Let op: bij de strandovergangen en in natuurgebieden dienen honden wel aangelijnd te zijn. Op de overige gedeeltes van het strand mogen honden loslopen, mits ze onder appèl staan.

Let op! Vecht- en bewakingshonden, zoals Bulls en Steffordachtingen zijn niet toegestaan op Camping De Kiekduun. Dit geldt ook voor jaarplaatseigenaren, mits in goed overleg anders is besloten.